• S.C. Optical Network S.R.L., in calitate de vanzator/producator de ochelari la comanda, acorda o garantie de conformitate de 24 de luni pentru produsele vandute prin intermediul www.optiblu.ro. Aceasta garantie se acorda de la data livrarii produsului catre cumparator/utilizator, in conditiile respectarii instructiunilor de utilizare descrise mai jos:  

  Conditii de acordare a garantiei

  Garantia acordata prin prezentul certificat se refera strict la produsul achizitionat. Nu face obiectul prezentei garantii prescriptia optometrica prezentata de purtator, pe baza careia a fost livrat produsul, Optical Network nefiind in niciun fel raspunzatoare pentru corectitudinea datelor inscrise in prescriptia optometrica.

  Perioada de garantie incepe de la data eliberarii produsului consemnata in certificatul de garantie. Cumparatorului i se garanteaza ca produsul va fi reparat gratuit, in cazul defectarii acestuia in conditiile normale de utilizare pe durata perioadei de garantie. Inlocuirea produsului se va face numai atunci cand repararea nu este posibila. Orice reparare sau inlocuire va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre Optical Network si cumparator conform legii 449/2003, in termen de maxim 15 zile calendaristice.

  La solicitarea acordarii garantiei, cumparatorul este obligat ca, impreuna cu produsul defect, sa trimita o copie a facturii si certificatului de garantie primite in colet impreuna cu ochelarii.

  Optical Network inregistreaza defectiunile ce fac obiectul garantiei in anexa de la certificatul de garantie, “Fisa de evidenta a interventiilor”. Produsele sau partile defecte, inlocuite in garantie, trec in patrimoniul Optical Network.

  Urmatoarele situatii anuleaza acordarea garantiei:

  • utilizatorul nu prezinta toate documentele solicitate;
  • interventiile (inclusiv montajul lentilelor) sau reparatiile executate asupra produsului de catre firme si persoane, altele decat personalul calificat al magazinelor Optiblu;
  • neconcordanta dintre produs si caracteristicile inscrise in certificatul de garantie aparuta după momentul vanzarii;
  • schimbarea starii originale a produsului.

  Urmatoarele defecte nu sunt acoperite de garantie:

  • defecte generate de zgarieturi, deformari, fisuri, distrugeri partiale sau totale;
  • defecte generate de nerespectarea de catre cumparator/utilizator a conditiilor de manipulare, transport, pastrare si utilizare a produsului prevazute in instructiunile de utilizare ce insotesc produsul;
  • defecte de orice fel ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, vibratiilor.

 • Conform legislatiei in vigoare, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului (valabil pentru ochelari de soare, rame de ochelari, lentile de contact, si solutii pentru lentile de contact ). Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Lentilele de contact si solutiile pentru lentile de contact se returneaza cu ambalajul sigilat, nedesfacut.

  Nu se pot returna produsele personalizate conform indiacatiilor clientului. Aceste produse sunt: comenzi complete de ochelari de vedere(rama+lentile) si lentilele de contact torice(cu dioptrii cilindrice), lentil colorate cu dioptrii, lentil multifocale. Comenzile complete de ochelari de vedere (rame + lentile) nu se pot returna conform OU nr. 34/2014, articolul 16, aliniat C. Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificatiilor clientului. Clientul isi asuma raspunderea asupra corectituidinii datelor regasite pe reteta si confirma faptul ca datele introduse in reteta sunt corecte si nu sunt mai vechi de un an.

  Pentru returarea unui produs va rugam sa ne trimiteti un email la adresa: suport.online@optiblu.ro