POLITICA DE CONFIDENTIALITATE OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.

 

INTRODUCERE

Prezenta Politica de Confidentialitate descrie categoriile datelor cu caracter personal pe care le prelucram, modalitatea si scopurile in care le colectam si prelucram, durata prleucrarii, in ce situatii transferam si/sau dezvaluim date cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens. 

Va rugam sa consultati si Termenii si Conditiile noastre disponibile la adresa www.optiblu.ro  si Politica Cookie detaliata in acestea, in care se explica folosirea cookie-uri  lor/altor dispozitive de localizare web prin intermediul website-ului nostru.  

In mod normal, website-ul poate fi utilizat fara introducerea de date cu caracter personal. Cand date cu caracter personal  sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa de livrare), acestea sunt colectate intrucat persoana interesata furnizeaza aceste date in mod voluntar. 

Ca regula, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. colecteaza si prelucreaza datele pe care utilizatorii site-ului sau clientii  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. aleg in mod liber sa le furnizeze. 

Politica de confidentialitate a OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.se aplica oricarui vizitator/utilizator al site-ului, precum si oricaror date cu caracter personal prelucrate de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.. 

De asemenea, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.prelucreaza o serie de date cu caracter personal colectate pe parcursul desfasurarii activitatii sale, cum ar fi datele din CV, in cazul in care aplicati la o pozitie in cadrul companiei noastre.

In masura in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.va sfatuim sa nu ne accesati website-ul, sa nu va inregistrati sau sa nu ne transmiteti, documente/informatii care contin date cu caracter personal. 


CINE PRELUCREAZA DATELE DVS. CU CARACTER  PERSONAL

 

Operatorul datelor dvs. este  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., cu sediul în Str. Amiral Horia Macelariu, Nr. 61-81, Corp B, Parter, Camera 4, Sector 1, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J40/1110150/2019.

  

CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM 

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. colecteaza si prelucreaza doar datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii le pun la dispozitia OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., prin accesarea si vizitarea de catre acestia a site-ului, prin solicitarea livrarii produselor noastre, prin efectuarea unei programari la consultatii, prin una din modalitatile puse la dispozitia dvs., respectiv prin crearea si actualizarea contului pe care il inregistrati prin utilizarea website-ului sau prin comunicarea CV-ului in vederea participarii la un process de recrutare. 

De asemenea, colectam informatii cu ajutorul modulelor cookie ("cookie-uri de sesiune" si "cookie-uri persistente") pentru a ne ajuta sa va identificam atunci când vizitati Website-ul. 

De asemenea, este posibil ca terte parti, avand calitatea de furnizori de aplicatii, instrumente, widget-uri si plug-in-uri de pe site-ul nostru, sa foloseasca mijloace automate de colectare a datelor privind interactiunea dumneavoastra cu respectivele platforme. In aceasta situatie, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce inseamna ca in legatura cu colectarea de date facuta de catre furnizorii respectivi, persoanele ale caror date sunt prelucrate de catre acestia trebuie sa consulte politicile de protectia datelor si notele de informare ale acelor furnizori intrucat, in cazul acelei prelucrari, se aplica politicile furnizorilor. Sub rezerva legislatiei aplicabile, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. nu este responsabila pentru practicile acestor furnizori privind protectia datelor.

De asemenea, putem folosi servicii analitice ale unor terte parti pe website, cum ar fi cele ale Google Analytics. Furnizorii care administreaza aceste servicii folosesc tehnologii precum cookies, web server logs si web beacons pentru a ne ajuta sa analizam modul in care utilizati website-ul nostru. Datele colectate prin aceste mijloace (incluzand adresele IP) pot fi transmise acestor furnizori sau altor terte parti relevante care folosesc aceste date, de exemplu, pentru a evalua utilizarea website-ului.

Urmatoarele tipuri de date cu caracter personal pot fi prelucrate de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.:

  •       Nume, prenume, adresa de e-mail si parola, cand va inregistrati pe website-ul OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.;
  •       Date de contact (cum ar fi numarul de telefon, domiciliul/resedinta si adresa de livrare), pentru cazul in care plasati o comanda
  •       Nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, data nasterii, adresa de domiciliu/resedinta, istoric cumparaturi, atunci cand va inregistrati in programul de fidelitate
  •       Date privind starea de sanatate atunci cand comandati produse ce se produc in functie de datele privind starea de sanatatea pe care ni le furnizati in cazul lentilor de vedere si a lentilelor de contact cu dioptrii. Datele privind sanatatea ce pot fi furnizate sunt: informatii privind cilindrul, axul, sfera, distanta pupilara, diametru, raza de curbura;
  •       Informatii necesare in vederea efectuarii programarii unei consultatii, precum: nume, prenume, varsta, tipul de consultatie, magazinul ales in care sa aiba loc consultatia, data consultatiei, ora consultatiei, numarul de telefon, adresa de email.
  •       Informatii comerciale suplimentare prelucrate in mod obligatoriu intr-un raport contractual cu OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., cum ar fi plati efectuate si detalii cu privire la contul bancar;
  •       Istoricul de comenzi transmise catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.
  •       Imaginea, in cazul in care vizitati oricare din magazinele noastre
  •       Prin formularul privind adaugarea unei noi adrese sunt colectate urmatoarele categorii de date: prenume, nume, companie (daca clientul este persoana juridica), adresa, adresa (linia 2), cod postal, oras, tara, numar de telefon, judet, casuta pentru informatii suplimentare, atribuirea unui titlu de adresa pentru referinte ulterioare.
  •       In masura in care doriti sa aplicati pentru a participa la procesul de recrutare pentru un post in cadrul organizatiei noastre, datele personale puse la dispozitie de dvs. pentru a candida la aceasta pozitie vor fi prelucrate de noi in scopul identificarii candidatilor potriviti. Datele nu vor fi comunicate tertilor si vor fi utilizate exclusiv pentru scopul mentionat, in conditii de securitate si confidentialitate.

 

CUM COLECTEAZA OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. in anumite imprejurari, inclusiv: 

  •       In momentul in care navigati, solicitati informatii sau interactionati pe website-ul nostru
  •       In momentul in care ne contactati, prin intermediul formularului de contact, adresei de e-mail sau al numarului de telefon, paginii noastre de facebook, pentru a ne cere informatii si /sau detalii despre un produs sau o comanda, respectiv formulati o reclamatie si/sau o sesizare
  •       In momentul in care va creati cont pe website-ul nostru
  •       In momentul in care ne puneti, in orice fel, la dispozitie, informatii despre dvs., in vederea achizitionarii de produse de la OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.
  •       In cazul in care completati formularul de emitere card
  •       In momentul in care ne transmiteti datele (cv-uri) pentru ocuparea unei pozitii in cadrul organizatiei noastre

In anumite imprejurari, colectam date cu caracter personal cu privire la dvs. de la o sursa terta. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de pe canalele de social media. Va rugam sa cititi termenii si conditiile de confidetialitate a respectivelor platforme. In orice caz, cu privire la datele pe care la colectam de la terti, prezentele conditii se aplica corespunzator.

 

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operatiune care reprezinta o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fara a se limita la colectare, stocare, inregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuata pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos: 

  •       Prelucrarea este necesara in vederea incheierii si/sau executarii unui contract cu dvs.; 
  •       Prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale;
  •       Prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime ale OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., cu exceptia cazurilor in care interesele sau drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza asupra acestor interese. Concret, in ce priveste prelucrarea imaginii dvs. atunci cand vizitati magazinele Optiblu, datele sunt prelucrate in baza obligatiei legale a OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. de a-si proteja bunurile si de a preveni furturi si abuzuri in locatiile sale. In ce priveste programul de fidelitate, datele dvs. personale sunt folosite pentru oferirea beneficiilor programului si pentru a va tine informat cu privire la eventuale modificari ale acestuia;
  •       Prelucrarea este efectuata in temeiul executarii contractului, in cazul prleucrarii datele cu caracter personal referitoare la sanatate atunci cand comandati produse ce incorporeaza date privind sanatatea (dispozitive medicale). Refuzul dvs. de a ne comunica astfel de date duce la imposibilitatea prestarii serviciilor de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.
  •       Prelucrarea este efectuata in temeiul consimtamantului dvs. prealabil si explicit, in cazul informarilor de marketing primite pe adresa dvs. de e-mail sau prin mesaj la numarul dvs. de telefon, exprimat la momentul abonarii, pe site-ul nostru sau prin formularul specific de consimtamant. Puteti alege sa va retrageti consimtamantul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecarui newsletter sau prin transmiterea unei solicitari in acest sens la adresa dpo@opticalnetwork.ro.
  •       Prelucrarea este efectuata  in temeiul consimtamantului dvs. prealabil si explicit, in cazul datelor medicale, ulterior executarii unei comenzi, in scopul informarii dvs. cu privire la data urmatorului control si prestarii pe viitor a serviciilor de optometrie din oferta OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., in baza istoricului dvs.

In vederea transmiterii materialelor de marketing prin intermediul postei dvs. electronice, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. utilizeaza platforma Mailchimp.  Este posibil ca mesajele publicitare transmise prin e-mail sa fie comunicate prin intermediul unor platforme de comunicare digitala de tip Mailchimp. Cand se utilizeaza aceste platforme, este posibil sa fie colectate sau sa fie furnizate automat anumite informatii despre dispozitivul dvs. si modul de utilizare a serviciului ( adresa IP, accesari, clickuri, locatie), pentru a analiza gradul de interes pe care dvs. il aveti fata de informarile primite si pentru a efectua modificari in tipul de comunicari pe care le transmitem. Conform politicilor Mailchimp este posibil ca acestia sa utilizeze cookie-uri si alte tehnologii de urmarire pentru a colecta o parte din aceste informatii despre dvs. Adresa IP este prelucrata de furnizorul nostru pentru comunicare digitala pentru a pentru a putea primi informatii precum comunicarile deschise de destinatar si link-urile accesate de acesta. 

Pentru detalii privind modul de utilizare a tehnologiei de tracking puteti consulta Politica de confidentialitate Mailchimp https://mailchimp.com/legal/privacy/

 

IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Va putem folosi datele cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri : 

  • Furnizarea produselor oferite de OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.;
  • Solutionarea oricaror cereri si /sau reclamatii cu privire la produsele livrate si/sau serviciile prestate;
  •        Oferirea beneficiilor in cadrul programului de fidelitate;
  •        Respectarea obligatiilor noastre legale (cum ar fi obligatii de pastrare a evidentelor)
  •        Analizarea si imbunatatirea serviciilor si comunicarilor noastre catre dvs.; 
  •        Protejarea securitatii si gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT si de comunicare, website-ul si celelalte sisteme;
  •        In scopul monitorizarii si evaluarii conformitatii cu politicile si standardele noastre;
  •        Daca ai aplicat pentru ocuparea unei pozitii in cadrul companiei noastre,  datele furnizate sunt necesare pentru a identifica daca experienta dvs. profesionala si pregatirea  dvs. sunt potrivite pentru pozitia pentru care ati aplicat
  •        In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dvs. cu caracter personal ne-au fost furnizate.  

In cazul in care ne-ati acordat expres consimtamantul dvs., va putem prelucra datele cu caracter personal si in urmatoarele scopuri: 

  • Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-ati aprobat pentru a va tine la curent in ceea ce priveste OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., anunturi si alte informatii cu privire la serviciile si produsele OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., precum si evenimente si proiecte OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.(marketing direct);
  •        Informarea dvs. cu privire la data urmatorului control si prestarii pe viitor a serviciilor de optometrie din oferta OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., in baza istoricului dvs.

Website-ul are dreptul de a transmite emailuri utilizatorilor sai. Acesta poate transmite un mail imediat dupa inregistrarea pe website pentru a verifica contul, precum si sa transmita alte emailuri cu scopuri administrative/ operationale, astfel cum sunt: managementul contului sau mentinerea sistemului. Aceste mailuri vor fi transmise pe toata perioda in care contul de utilizator nu este inchis. 

Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal in luarea unor decizii automate care sa va afecteze sau sa creeze alte profiluri decat cele descrise mai sus.  

PARTAJAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Va putem partaja datele cu caracter personal in urmatoarele imprejurari: 

  •        Va putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane daca se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie.
  •         
  •        Putem folosi date cu caracter personal agregate si statistici in scopul monitorizarii folosirii website-ului OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..

De asemenea, va putem partaja datele cu caracter personal cu societatile imputernicite - in principal prestatori de servicii din cadrul sau din afara OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. (furnizori pentru diverse servicii, cum ar fi servicii administrare si gazduire site, servicii administrare si gazduire platforma comert on line, servicii de publicitate) in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, in numele nostru si doar in conformitate cu instructiunile noastre. OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. va pastra controlul asupra datelor dvs. cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal in momentul solicitarii respectivilor prestatori de servicii; 

 

In cazul in care decizi sa platesti cu cardul, intelegi si esti de acord ca:

-       Vei parasi interfata OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.si vei fi redirectionat in interfata procesatorului de plati cu cardul, EuPlatesc.ro, respectiv MobilPay.ro;

-       Orice date vei introduce in site-ul/interfata vor fi supuse Politicii de Confidentialitate a EuroPayment Services SRL, respectiv Netopia Payments.ro;

-       Datale introduse in site-ul/interfata EuPlatesc.ro, respectiv MobilPay.ro vor fi salvate de catre EuroPayment SRL, respectiv Netopia Payments SRL in cadrul Comunitatii Europene;

-       EuroPayment SRL, respectiv Netopia Payments SRL va fi responsabila pentru procesarea datelor furnizate de catre tine in site-ul/interfata EuPlatesc, respectiv MobilPay.ro.

De asemenea, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.isi rezerva dreptul de a transfera datele personale in cazul unor operatiuni de reorganizare si/sau transfer al patrimoniului sau parti ale patrimoniului catre terti cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Datele colectate prin plug-in-urile si widget-urile tertelor parti de pe site-uri (cum ar fi  Facebook login care preia date din Facebook pentru a crea contul de utilizator) sunt colectate direct de furnizorii de plug-in-uri si widget-uri. Acestor date li se aplica politicile de protectia datelor ale respectivilor furnizori, OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.neavand nicio raspundere fata de prelucrarea datelor de catre acestia.

Altfel, va vom divulga datele cu caracter personal doar cand ne instruiti sau ne acordati permisiunea, cand ni se impune prin legea aplicabila sau reglementari sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale sa procedam astfel, sau astfel cum se impune in vederea investigarii unor activitati frauduloase sau infractionale. 

Datele dvs. cu caracter personal nu vor fi transferate catre terte persoane sau catre parteneri in scopuri de marketing direct.

 

PASTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi pastrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal sau acelea alea contractorilor nostri. Am adoptat toate masurile ce se impun, atat cu privire la persoanele care intra in contact cu datele, spatiile in care sunt prelucrate datele, cat si cu privire echipamentele tehnice utilizate in legatura cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura ca datele sunt prelucrate in siguranta, cu asigurarea confidentialitatii acestora si impiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

  

ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

Puteti gestiona setarile contului dvs. in pagina "Contul meu" din Website.Va oferim posibilitatea de a actualiza/modifica informatiile personale de identificare si la dezabonarea de la buletine de stiri si e-mailuri de marketing.

 

In cazul in care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat sufera modificari, spre exemplu daca va schimbati prenumele, numele sau adresa de e-mail, adresa de livrare sau daca doriti sa anulati orice fel de cerere catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., sau daca luati cunostinta de faptul ca detinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., va rugam sa ne anuntati prin comunicarea unui e-mail la adresa dpo@opticalnetwork.ro.

 

CAT TIMP PASTRAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.a implementat masuri tehnice si organizatorice pentru organizarea procesului si criteriilor prevazute pentru stergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal. 

Datele dvs. cu caracter personal vor fi sterse sau eliminate atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci cand solicitati stergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat si OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.nu mai are obligatia legala de a continua sa stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dvs. cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. a unui drept al dvs. sau al altei persoane in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta. 

Cu exceptia cazului in care ne solicitati in mod expres sa stocam datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului in care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apararea unui eventual drept in justitie fara perioada de pastrare, datele cu caracter personal vor fi sterse in termen de 3 ani de la ultima data de accesare a contului dvs.

Puteti gestiona setarile contului dvs. in pagina "Contul meu" din Website. Va oferim posibilitatea de a dezactiva contul de pe website-ul noastru, oricand doriti, urmand pasii indicati pe respectiva pagina. Dupa dezactivarea contului, noi vom sterge toate informatiile despre dvs.  Reactivarea contului poate fi facuta printr-o cerere scrisa la adresa de mail suport.online@optiblu.ro.

Datele dvs. vor fi stocate pe durata de valabilitate  campaniei de fidelizare a clientilor OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., dar nu mai mult de 2 ani de la data ultimei achizitii in baza cardului.

Utilizarea datelor in scop de marketing direct se va efectua pana la retragerea consimtamantului.

DREPTURILE DVS. IN LEGATURA CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor conditii legale, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal: 

 

1. Dreptul de a cere OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datale persoanale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa. Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.

2. Dreptul de a cere  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracte personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. Puteti sa va exercitati oricand acest drept prin accesarea paginii “ Setari de cont” pe website-ul  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..

3. Dreptul de a cere  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.are obligatia de a sterge datele cu caracter personal care va privesc, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:

-       Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate

-       Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea

-       Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dvs. in scopul marketingului direct

-       Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal

-       Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale

Puteti sa va exercitati oricand acest drept prin accesarea paginii “ Contul meu” pe website-ul  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A..

4. Dreptul de a cere OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A.restrictionarea prelucrarii Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:

-       Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitata datelor

-       dac prelucrarea este ilegala, si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii

-       daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta

-       in cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

-       In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.

5. Dreptul la opozitie In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dvs. sau daca scopul prelucrarii este constatarea exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direrct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.

Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

6. Dreptul la portabilitatea datelor Aveti are dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-a furnizat cu buna stiinta si in mod activ sau observate de noi ca urmare a utilizarii de catre dvs. a serviciilor noastre, in structura utilizata de  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. in mod curent si aveti dreptul de a transmite aceste date altui operator, putand cere transmiterea acestor date direct de  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A. catre alt operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

 

 

Drepturile mentionate mai sus pot fi exercitate fie direct in website-ul, printr-o cerere scrisa, adresata  OPTICAL INVESTMENT GROUP S.A., la adresa dpo@opticalnetwork.ro. Este posibil, in acest caz, sa va cerem sa va dovediti identitatea comunicandu-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligatiile de securitate pe care le avem si a impiedica divulgarea neautorizata a datelor. 

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util, cu respectarea termenelor legle. 

Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, aveti dreptul de inainta plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

 

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN CAZUL UTILIZARII FUNCTIEI FITTINGBOX

In cazul in care alegeti sa utilizati functia FittingBox prevazuta pe site-ul nostru va rugam sa aveti in vedere ca utilizarea acestei functii poate sa implice prelucrarea unor date cu caracter personal general si anonimizate, pentru mai multe detalii despre modalitatea in care FittingBox functioneaza va rugam sa accesati: https://www.fittingbox.com/en/legal-information-general-terms-and-conditions. De asemenea, mentionam ca in cazul in care utilizati functia pusa la dispozitie de catre FittingBox prin care alegeti sa va importati o fotografie deja existenta din terminalul dvs., va rugam, sa aveti in vedere ca aceasta nu este stocata pe serverele noastre sau ale niciunui furnizor de-al nostru, ci aceasta va ramane stocata pe browser-ul dvs. atat timp cat dureaza sesiunea. In cazul in care utilizati functia webcam a functiei FittBox, aceasta nu inregistreaza imaginile video ale dvs. ci doar va acceseaza camera in vederea utilizarii acesteia atat timp cat dureaza sesiunea pentru care ati optat. 

  

ACTUALIZARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost actualizata in luna iunie 2021. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate si/sau o vom pune la dispozitie in alt mod. 

  

CONFIDETIALITATE

Va asiguram ca datele dvs. se prelucreaza cu respectarea legii, in conditii de securitate si confidentialitate. Am adoptat toate masurile necesare, atat intern, car si in ce priveste colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu. Solicitam partenerilor nostril l indeplinirea acelorlasi conditii de Securitate si confidentialitate, in ce priveste datele personale. In cazul in care, in baza consitmantului dvs. comunicam date tertilor, solicitam acestora respectarea cerintelor legale prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

CONTACT 

Daca doriti sa ne contactati in legatura cu orice intrebari legate de prezenta politica de confidentialitate, precum si de prelucrarea datelor dvs., va rugam sa ne transmiteti un e-mail la adresa 
dpo@opticalnetwork.ro sau sa ne transmiteti solicitare scrisa la adresa Bucuresti, sectorul 1, str. Horia Macelariu, nr.61-81, corp B, parter. 


Abonează-te

la newsletterul

și fii la curent cu cele mai noi oferte!

Te poti dezabona oricand prin accesarea URL-ului din subsolul email-ulurilor primite.