Sfatul Specialistului

Ochelari Ray Ban – cum iti dai seama daca sunt originali

Fie ca preferi aspectul clasic – Wayfarer, luciul misterios al unei perechi Aviator sau eleganta rafinata a unei perechi Clubmasters, nu exista niciun dubiu, Ray Ban este printre cele mai bune alegeri. Din pacate, in Romania, foarte multe site-uri comercializeaza ochelari Ray Ban contrafacuti. Statistica spune ca romanii cheltuie anual pe ochelari 225 milioane de euro, piata fiind impartita in mod egal intre ochelarii de vedere si cei de soare.

Principalul lider de piata, in materie de ochelari de soare, este Ray Ban cu o cota de piata de 5 %. Cu toate acestea, ochelarii Ray Ban sunt printre cele mai contrafacute branduri de la noi, in 2015 fiind inchise peste 120 de site-uri care vindeau ochelari de soare Ray Ban contrafacuti.

Fii un consumator inteligent! Afla cum sa identifici o pereche de ochelari de soare Ray Ban originali!

Te-ai intrebat vreodata cum faci diferenta intre o pereche veritabila Ray Ban si o pereche contrafacuta? Mai jos, iti prezentam cum sa iti dai seama daca ochelarii Ray Ban pe care intentionezi sa ii cumperi sunt autentici:

1.Pretul. Daca pare prea frumos sa fie adevarat, atunci cu siguranta este. Pretul intreg al unei perechi de ochelari de soare Ray Ban originali variaza intre 400 si 900 de lei, in functie de model. Daca vei gasi ochelari Ray Ban la un pret foarte mic, atunci, cu siguranta, acestia sunt contrafacuti sau furati. Cere sa vezi marcajele de pe ochelari, cardul de garantie si numarul de serie, pentru a te asigura de autenticitatea lor.

2.Locul fabricatiei. Noile modele Ray Ban, din 1998 incoace, sunt produse in Italia. Bausch & Lomb USA nu mai produce ochelari de soare Ray Ban din 1998. Daca ochelarii de soare Ray Ban au trecut pe ei „Ray Ban USA”, atunci sunt contrafacuti. Luxottica este firma italiana care a cumparat brandul Ray Ban.

3.Insemnele. Noua gama de ochelari Aviator, cel mai popular model Ray Ban, are marcajul Ray Ban-Italy  sub bara de sus. Marcajele care sunt peste bara sunt considerate falsuri. De asemenea, ochelarii de soare Ray Ban au marcaj pe bratul stang, Ray-Ban Made in Italy/ Ray Ban – Italy.

4.Produsul in sine. Daca ochelarii de soare sunt ambalati in plastic, cu siguranta sunt falsi. Ochelarii de soare Ray Ban autentici nu sunt ambalati in plastic si nu vin cu o eticheta de plastic atasata. Verifica daca stickerul G-15 este autentic: culoarea este cea potrivita si este centrata corespunzator.

5.Cutia. Ochelarii originali Ray Ban vin intr-o cutie care ar trebui sa contina un certificat de garantie cu urmatoarele informatii despre ochelari:

  • Numarul modelului: incepe cu „RB” sau „0RB”, urmat de alte 4 numere.
  • Numarul submodelului: incepe cu o litera, urmat de 4 numere.
  • Codul tipului de lentila: O litera/ un numar (ex.2D)
  • Latimea lentilei (milimetri): un numar din 2 cifre

6.Vanzatorul. Verifica intotdeauna locatia din care cumperi ochelarii. In Romania nu exista reprezentanta oficiala Ray Ban, dar exista distribuitori autorizati. Daca doresti sa cumperi ochelari de soare originali Ray Ban, alege un magazin cu notorietate, unde ai garantia calitatii, precum magazinele de optica medicala OPTIblu.

Dr_Roxana_Cozubas.png

Dr Roxana Cozubas

Medic Specialist Oftalmolog


Abonează-te

la newsletterul

și fii la curent cu cele mai noi oferte!

Te poti dezabona oricand prin accesarea URL-ului din subsolul email-ulurilor primite.